fbpx
Selecteer een pagina

Meso theraphie voor haaruitval

Haaruitval is een normaal verschijnsel. Ieder mens verliest dagelijks haar. Er is sprake van bovenmatig haaruitval als mens meer dan 150 haren per dag verliest.

 

  • Medische behandelingen en medicijnen

Sommige geneesmiddelen kunnen leiden tot haaruitval. Daarnaast kunnen ook medische behandelingen als chemotherapie of bestraling leiden tot haaruitval of haarverlies. Deze behandelingen leiden overigens niet per definitie tot haaruitval. Dat is per persoon verschillend. Daarnaast betreft dit vaak geen permanente haaruitval. Na het stoppen van de medische behandeling of de inname van medicijnen groeit het haar in de meeste gevallen weer aan.

  • Ziekte

Bepaalde ziekten zoals diabetes zijn hormoon gerelateerd. Omdat haaruitval ook te maken kan hebben met hormonen, kan er een verband zijn tussen diabetes en haaruitval. Als er sprake is van haaruitval die veroorzaakt wordt door diabetes is tijdige diagnose essentieel. Door de juiste medicatie kan zowel het gevaar van diabetes als de haaruitval gestopt worden.

  • Hormonale veranderingen

Tijdelijke veranderingen in de hormonen kunnen leiden tot haaruitval. Zo kan dat het geval zijn bij zwangerschap, bevalling, menopauze, overproductie van testosteron of schildklierproblemen. Zodra de hormonale veranderingen over zijn zal ook de haaruitval stoppen en het haar weer aangroeien.

  • Haarbehandelingen

Chemicaliën die gebruikt worden bij het verven, bleken en stylen van haar kunnen leiden tot haaruitval. Deze dringen in het haar en beschadigen de haarzakjes. Dit is overigens alleen het geval bij overmatige gebruik van de meest agressieve haarbewerkingsproducten.

 

Het Microneedle Therapy System  concept is een medisch (FDA) geregistreerd concept afkomstig uit Amerika waarbij gebruik wordt gemaakt van 200 zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit waarmee diverse huidindicaties succesvol worden behandeld.

 

De Meso roller maakt gebruik van 200 zeer fijne naaldjes die de hoofdhuid “gecontroleerd verwonden” zonder het te beschadigen. De 200 naaldjes creëren ook microkanaaltjes tot diep in de hoofdhuid, waardoor er een verhoogde opname van wel 1000x van actieve werkstoffen plaats vindt.

Door de gemaakte microkanaaltjes wordt er in de huid een reactie opgang gebracht waarbij de huid direct aan het werk gaat om de microkanaaltjes van binnenuit te herstellen. De huid maakt vervolgens nieuwe bloedvaatjes aan rondom de gemaakte microkanaaltjes.

Deze extra bloedvaatjes zorgen voor de aanvoer van witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes om vervolgens de huid te kunnen herstellen. Omdat er tijden de meso therapie heel veel microkanaaltjes worden gemaakt, zijn er ook microkanaaltjes rondom de haarzakjes gemaakt. Hieromheen worden ook nieuwe bloedvaatjes aangemaakt.

Deze extra bloedvaatjes rondom de haarzakjes zorgen ervoor dat er meer bloed en daarmee meer zuurstof en voeding naar de haarzakjes worden gebracht. Hiermee kunnen de haarzakjes weer betere haren produceren.

De behandeling is nagenoeg pijnloos, volkomen hygiënisch, en na de behandeling kunt u meteen uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. U mag tot 8 uur na de behandeling niet sporten, geen sauna bezoeken of uw haar wassen. Met het verven van uw haar moet u minimaal 48 uur wachten.

 Gedurend de behandelperiode dient de klant de haarproducten speciaal voor de mesotherapie te gebruiken die door de specialist zijn aanbevolen.

 

Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw haarprobleem.
Gewoonlijk zijn er 3 tot 8 behandelingen nodig, om de 2 weken. Indien er meerdere behandelingen nodig zijn, vinden deze plaats tussen de 3 en 5 weken.

Omdat het haar langzaam groeit is dit na ongeveer 5-7 maanden voelbaar en zichtbaar.

De behandelingen worden enkel uitgevoerd door een erkende MTS specialist binnen onze praktijk.

KOSTEN

per behandeling € 110,-
Botulinum haarbehandeling v.a.  €120,-
Keratinebehandeling v.a.  €125,-
Wilt u snel een afspraak met ons maken? Bij ons kunt u online een voorlopige afspraak inplannen. U word dan z.s.m. mogelijk teruggebeld om de afspraak definitief te maken. Wilt u liever bellen, neem dan even contact met ons op.

Relax